De huidtherapeutEN

 Nigella van Bijnen- van Heijst

In 2007 is Nigella afgestudeerd als verpleegkundige en is werkzaam geweest in het Tweestedenziekenhuis te Tilburg op de afdeling chirurgie en op de polikliniek dermatologie. Destijds wilde zij zich graag verder specialiseren in o.a. huidproblemen en is daarom in 2009 gestart met de HBO-opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. In april 2013 is zij afgestudeerd als huidtherapeut. Haar afstudeeronderzoek/bachelor thesis schreef Nigella in 2013 over de kosteneffectiviteit van hyperbare zuurstoftherapie bij behandeling van een diabetische ulcus. Mocht u hier meer over willen weten, dan kunt u dit nalezen op www.hbokennisbank.nl

In 2014 is Nigella gestart met haar eigen praktijk Huidtherapie de Reeshof en wegens groei van de praktijk en meerdere vestigingen is de naam van de praktijk aangepast sinds 1-11-2018 naar Huidtherapie Vitaal.

Gezien haar achtergrond als verpleegkundige heeft Nigella veel ervaring met wondzorg en is zij gespecialiseerd in de nazorg bij borstkanker.

 

 

 

 

 

 

 

Ilona Vermeer

In 2010 is Ilona gestart met Mbo-opleiding Schoonheidsspecialiste op het Vitalis College in Breda en is in 2013 afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste niveau 4. Haar interesse ging uit naar de huid maar ze wilde hierin graag verdiepen en ook de medische kant sprak haar erg aan. In 2013 is zij gestart met de Hbo-opleiding Huidtherapie in Den Haag en heeft zij ervaring opgedaan tijdens haar stage in het ziekenhuis bij de afdelingen plastisch chirurgie, dermatologie en de mammacare. Daarnaast heeft ze verschillende huidtherapeutische stages gevolgd, waarbij zowel de medische kant als de cosmetische kant van het vakgebied aan bod kwamen. Haar afstudeeronderzoek bij Stichting Nationaal Huidfonds heeft ze afgerond en daarmee is ze in 2017 als huidtherapeut afgestudeerd. Ilona is ons team in mei 2017 komen versterken.

 

 

 

 

 

 

Kwaliteitsregister

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH organiseert bij- en nascholingen voor HBO-gediplomeerde huidtherapeuten om de kennis en vaardigheden van huidtherapeuten up-to-date te houden.

De titel Huidtherapeut Bachelor of Health Care is een beschermde titel, vastgelegd in artikel 34 van de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (wet BIG). Om deze beschermde titel te mogen dragen volgen zij regelmatig bij- en nascholingen om hun kennis te verbreden en om de laatste ontwikkelingen binnen het huidtherapeutische werkveld te volgen. Daarnaast staan zij beiden geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Het KP controleert of huidtherapeuten aan de vereiste kwaliteitseisen voldoen.

Kwaliteitsregister Paramedici            Nederlandse vereniging van huidtherapeuten

Nigella van Bijnen-van Heijst

undefined

Ilona Vermeer

 undefined