Therapeutisch elastische kousen aanmeten

Therapeutisch elastische kousen (TEK) worden aangemeten bij klachten zoals oedeem, spataderen en rusteloze benen. Als belangrijk onderdeel van oedeemtherapie kan de TEK aangemeten worden met als doel het behaalde resultaat te behouden. De TEK kan ook preventief aangemeten worden, bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen of bij mensen met een staand beroep. Deze hebben een verhoogde kans op spataderen, oedeem en rusteloze benen.

De TEK wordt door de huidtherapeut aangemeten en kan worden geleverd in verschillende drukklassen, soorten en kleuren. De TEK kan aangemeten worden aan zowel het been als de arm. De TEK is te bestellen in verschillende lengtes, onder of boven de knie en is zelfs in pantyformaat leverbaar.

De behandeling bestaat uit huidtherapeutisch onderzoek vooraf en het aanmeten van de TEK. De TEK wordt in overleg met u uitgekozen. Daarna volgt een afspraak voor het passen van de TEK, er wordt dan ook uitgelegd hoe de TEK aan- en uitgetrokken moet worden. Het is mogelijk om hulpmiddelen te bestellen voor het aan- en uittrekken van de TEK.

Aanvraagformulier TEK downloaden

Voor de verstrekking van TEK is het nodig om vooraf het aanvraagformulier in te laten vullen door uw huisarts of specialist.

Aanvraagformulier TEK downloaden

Huidtherapie de Reeshof